BÍRÓSÁGFIGYELŐ

Október és november: megy a projekt

2015. november 09. - Bíróságfigyelő

Október 7-én a BFKH (Budapest Főváros Kormányhivatala) Igazságügyi Szolgálat Áldozatsegítő Osztályának és Jogi Segítségnyújtó Osztályának munkatársai számára tartott érzékenyítő képzést a szervezetünkkel dolgozó két ügyvéd illetve jogász szakértő, Spronz Júlia és Stummer Vera.

November 5-én Spronz Júlia a mosonmagyaróvári Családok Átmeneti Otthona munkatársai számára tartott képzést.

Ugyanaznap Wirth Judit, a NANE jogász szakértője Miskolcon, a Holdam Egyesület tagjainak.

Zajlik az ELTE ÁJK-n tartott "Párkapcsolati erőszak jogklinika" szemináriumunk is, a hallgatók az elmúlt héten már monitorozni is jártak, és a szeminárium keretében megbeszélik az általuk megfigyelt eseteket.

Nemsokára elkészül a témában egy néhány tanéven át használható egyetemi jegyzet is.

Október 26-án a projekt koordinátora, Sándor Beáta Judit ismertette a jogklinikát az ELTE ÁJK-n megrendezett ENCLE-konferencián. (ENCLE: European Network of Clinical Legal Education, a jogklinikák európai ernyőszervezete.)

Dec. 2-án pedig a NANE által szervezett konferencián beszámolunk a projekt eddigi eredményeiről.

A bejegyzés trackback címe:

https://birosagfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr348064010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása